X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
30 ENE
Assajar Literatura

con Manel Ollé, Emily McBride y Gerard Cisneros

Alguna cosa es mou en l’assaig literari en català: ha nascut la col·lecció Dedalus, una prolongació lògica dels cursos sobre literatura que s’imparteixen a l’Escola Bloom i que co-editen amb Llibres del Periscopi: Manel Ollé, Ramon Mas, Emily McBride o Sebastià Jovani n’han estat alguns dels primers autors. L’editorial Barcino aposta pel Projecte Carner, una iniciativa nascuda el 2020 a la revista digital de crítica literària La lectora, i el converteix en un volum de quatre-centes pàgines amb més de vint-i-cinc autors. La lectora també publica textos d’Oscar Wilde o de Segimon Serrallonga, ben servits per Jaume Coll Mariné o Gerard Cisneros. L’editorial Arcàdia també s’inclina cap al llenguatge i la literatura: els llibres d’Adrià Pujol i de Blanca Llum Vidal ho corroboren. Tot plegat ens sembla una molt bona excusa per parlar de l’assaig literari en català, escrit des de fora dels murs de l’acadèmia i servit a petites o grans dosis, en forma de tempteig, reflexió, pòsit que deixa la lectura.


Manel Ollé (Barcelona, 1962) és professor titular d'Història i cultura de la Xina moderna i contemporània a la UPF. Ha publicat el llibre de poesia Bratislava o Bucarest (Premi Gabriel Ferrater, Edicions 62, 2014). Ha traduït Tao. Fragments del camí del vell savi xinès (Fragmenta, 2017), El sentit de la literatura, de Gao Xingjian (Empúries, 2004) i, juntament amb Chün-Chün Chin, el recull Contes estranys del pavelló dels lleures, de Pu Songling (Quaderns Crema, 2001). Ha antologat, traduït i prologat el recull Pedra i pinzell. Antologia de la poesia clàssica xinesa (Alpha, 2012) i Les arts xineses de l’ebrietat (Vibop, 2022). Ha publicat també assajos i articles sobre història xinesa, com La Empresa de China: de la Armada Invencible al Galeón de Manila (Acantilado, 2003) o Made in China: el despertar social, político y cultural de China (Destino, 2006) i Islas de plata, imperios de seda. Juncos y galeones en los Mares del Sur (2022). El 2021 va rebre el Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona amb el poemari Un grapat de pedres d’aigua (LaBreu Edicions).

Emily McBride (Thunder Bay, Canadà, 1983) és escriptora i editora. Va llicenciar-se en literatura anglesa i urbanisme. Va fundar, conjuntament amb Víctor García Tur, l’editorial New Niu Press, on va publicar el recull Misanderstunding (2009). Forma part del claustre de l’Escola Bloom, on imparteix seminaris de literatura anglesa i coordina el club de lectura en anglès. Ha publicat l’assaig literari Tot torna. Reescriure els clàssics en temps de dubtes (Periscopi, 2023).

Gerard Cisneros Cecchini (Manresa, 1989). Professa filosofia i escriu coses. Ha publicat els llibres de poemes D’epitalami, res, (Meteora, 2017; Premi Cadaqués a Rosa Leveroni) i Agre (El Gall Editor, 2022), la plaquette «Bolets» (Gnurf, 2012). Ha traduït obres i fragments de Pasolini, Ginsberg i Wilde.


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09