X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
28 NOV
Adrià Turina

con Jordi Canyissà

Canícula (Editorial Finestres) és l’obra guanyadora de la Menció al Talent Novell del Premi Finestres de Còmic en Català 2023. Una ficció especulativa que explora els límits de la fantasia i la bogeria i que està tenyida amb una pàtina d’estranyesa i absurditat.


L'acció de Canícula se situa en un poble indeterminat de la costa del Maresme a mitjans dels anys 2000, quan l'estiu tot just acaba de començar i s’apropa la canícula, una onada de calor que anirà acompanyada d’un augment de la criminalitat mai vist a la comarca. A les notícies es fan eco de les desaparicions, però no tenen ni idea de l’abast de l’onada sanguinària i criminal que protagonitzen els personatges estrambòtics d'aquesta història.


Adrià Turina (Barcelona 1988) és dibuixant de còmics. Fill de professors d’institut, va créixer envoltat de llibres i blocs de dibuix. Va passar bona part de la seva infantesa i adolescència dibuixant i llegint còmics. Des que va acabar els seus estudis artístics el 2015, ha compaginat diverses feines amb la creació d’obra pròpia i la realització de diversos projectes de còmic, històries curtes en la seva majoria. Canícula és la seva primera història llarga. 

Jordi Canyissà (Barcelona, 1972). Periodista i crític cultural, investigador de còmic i dibuixant. Es va llicenciar en  Dret i Periodisme i és l'autor de la biografia Raf, el ‘gentleman’ de Bruguera (2015). Com a teòric i divulgador de la historieta, ha participat en llibres col·lectius com El gran Vázquez (2011), Tebeos. Las revistas infantiles (2014), Jan. El genio humilde (2014), La bande dessinée historique (2015), On the Edge of the Panel (2015), El humor gráfico (2019) o Carpanta 75 aniversario (2022). Més recentment, ha publicat a Bruguera una monografia sobre Francisco Ibáñez titulada Ibáñez, el maestro de la historieta (2023). És crític de còmics a La Vanguardia i al seu suplement Cultura/s.


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09