X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Compartir
Guardar en favorits
MAI - JUN
Univers salvatge

Cicle conduït per Belén López Peiró

Dates: 7 i 21 de maig; 4 i 18 de juny


Aquest cicle es proposa escoltar l'anomenada crida de l'univers salvatge. Una lectura col·lectiva d'obres que descentralitzen la perspectiva humana, qüestionen els nostres vincles amb els animals i transformen la nostra relació amb l'entorn. Llibres de poesia, assajos, diaris i novel·les d'autores i autors que no es van col·locar ni per sobre ni per sota de la resta de criatures que habiten el planeta, sinó al seu costat. De què parlem quan parlem de natura? Des d'on l'observem? Podem escoltar-la? Si la terra parlés, què ens diria? Són les plantes éssers intel·ligents? Què pensen i no diuen els animals? Per què durant tants anys no els vam escoltar?


Primera sessió: Les aigües

L'escriptora argentina Selva Almada proposa pensar la literatura com un gran riu. Un riu alimentat d'afluents, sedimentat per veus i escriptures de diferents parts del mapa, amb petites illes i bancs que van mutant. I també ribes, diu, perquè “potser allà hi ha l'autèntica perifèria, en l'escriptura de la riba, de vora i desbordament”.

  • Llibre escollit: No es un río, de Selva Almada.
  • Pel·lícula suggerida: El Agua, dirigida per Elena López Riera.
  • Llibres suggerits: Escrituras geológicas, de Cristina Rivera Garza.
  • Contes suggerits: Aíta la muerte, compilat al llibre Sofoco, de Laura Ortíz Gómez i Bajo el agua negra, compilat al llibre Las cosas que perdimos en el fuego de Mariana Enríquez.

Segona sessió: Natura, narrada pels seus protagonistes

Quin és el vocabulari, la sintaxi única que les plantes i els arbres utilitzen per comunicar-se entre ells, i quines són les estratègies com a narradores per fer intel·ligible aquest univers sense perjudicar-lo.

Tercera sessió: Animalitat

L'animal com a subjecte de l'experiència, i la literatura com a vehicle clau en l'expressió de la seva subjectivitat.

Quarta sessió: Terra, no terrícoles

“Com podem fer col·lectivament més habitable la terra?”, es pregunta el filòsof francès Bruno Latour. El que ell Geopatia, una possible resposta.


Belén López Peiró (Buenos Aires, 1992) és escriptora. Llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat de Buenos Aires i Magíster en Creació Literària per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Va publicar Por qué volvías cada verano el 2018, guanyador del Concurs Narratives a Escena 2023 del Festival KMAmèrica, i Donde no hago pie en 2021, declarat d'Interès Social i Cultural per la Legislatura de la Ciutat Autònoma de Buenos Aires. La seva obra va ser traduïda l'anglès, francès, italià, portuguès, danès, noruec i català. Escriu columnes pel diari El País i altres mitjans.

*Aquest cicle s'impartirà en castellà.


Horari: 18:30 - 20:00h
Preu: Matrícula completa: 80€
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09