X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
17 FEB
El futur de l'assaig

amb Gonçal López-Pampló, Francesca Cerdà, Ignasi Moreta i Júlia Ojeda

Coincidint amb la recent publicació de Pensar l’assaig en el segle XXI (Publicacions Universitat de València) convidem el seu coordinador, Gonçal López-Pampló, i a un dels autors del volum, Ignasi Moreta, a conversar sobre el futur de l’assaig amb Francesca Cerdà (Joan Fuster, traductor d’Albert Camus, PUV). 


En més d’una ocasió, Joan Fuster va especular amb la idea de la caducitat de l’assaig. A Pensar l’assaig en el segle XXI, obra emmarcada dins la Col·lecció Càtedra Joan Fuster, sis especialistes agafen el guant de Fuster i reflexionen sobre l’assaig actual, alhora que s’interroguen sobre el seu desenvolupament al llarg de les pròximes dècades. Des de la teoria literària fins al feminisme, des dels processos editorials i periodístics fins a la carrera acadèmica, el llibre conjuga diferents arguments i perspectives per a suggerir algunes respostes i, sobretot, per a suscitar noves preguntes. 


Gonçal López-Pampló (València, 1982) és doctor en Filologia Catalana i llicenciat en Filologia Catalana (UV) i Filologia Anglesa (UNED). Entre 2014 i 2022 va treballar com a director literari d’Edicions Bromera i Algar Editorial. Des de 2022 és professor ajudant doctor a la Universitat de València. Especialitzat en narrativa i assaig, ha publicat les monografies D’Ors a Fuster: Per una història de l’assaig en la literatura contemporània (PUV, 2017) i Primera lliçó sobre l’assaig (PAM / CMT, 2023), a més d’una vintena d’articles i capítols de llibre sobre diferents aspectes, períodes i autors. 

Francesca Cerdà (Xàtiva, 1994) és doctora en Traducció i Ciències del Llenguatge per la Universitat Pompeu Fabra. La seva recerca se centra en l’estudi de la traducció literària al català durant el segle XX des d’una perspectiva valenciana. Des del 2016 es dedica a l’ensenyament de llengua i literatura: inicialment com a docent i investigadora predoctoral al Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge i al Grup d’Estudis de Traducció, Recepció i Literatura Catalana (TRILCAT) de la UPF, on ha impartit assignatures relacionades amb els fonaments de la traducció, la traducció de l’anglès al català i entre català i castellà; després al Consorci per a la Normalització Lingüística, i actualment com a professora de llengua i literatura catalanes en l’ensenyament secundari. 

Ignasi Moreta (Barcelona, 1980) És director literari de Fragmenta Editorial, i autor de No et facis posar cendra: Pensament i religió en Joan Maragall (2010) i de No prendràs el nom de Déu en va, a la sèrie Deu Manaments (2023). Va ser l’interlocutor de les Converses amb Josep Rius-Camps (2014), amb Joan-Carles Mèlich a Contra els absoluts (2018), amb Lluís Duch a Conversa amb Lluís Duch: Religió, comunicació i política (2019) i amb Dolors Bramon a Professora d’islam (2023). El 2020 va ser el curador de Conceptes fonamentals d’antropologia i religió, de Lluís Duch. Ha tingut cura de l’edició de dos llibres de Maragall —Visions & cants (2003) i, a Fragmenta, La Setmana Tràgica (2009)—, i forma part del comitè editorial de l’edició crítica de les obres completes de Joan Maragall. 

Júlia Ojeda (Sant Celoni 1994) és doctora en Literatura catalana i professora del Departament d’Arts i Humanitats de la UOC. Col·labora com a crítica literària a la revista La Lectora i a Les Dones i els Dies de Catalunya Ràdio, i també com a tertuliana i opinadora a Els Matins de TV3 i el diari Ara. Juntament amb Marta Roqueta i Anna Punsoda, ha coordinat el volum coral sobre feminisme i nacionalisme català Màtria o barbàrie (Angle Editorial). 

*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09