X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Compartir
Guardar en favoritos
22 MAR
Joan Todó

con Manel Ollé

Joan Todó, ganador del Premi Finestres de Narrativa 2022, vuelve a librerías con La dolçor de viure, donde se recogen en un solo volumen todos los cuentos que había publicado anteriormente, en libros o revistas. Como siempre, en LaBreu Edicions.


Un pare que coneix el xicot de la filla. Un fill que torna a casa dels pares. Un matrimoni que cada tarda surt a passejar. Una noieta que escriu una carta a l’oncle. Un nen que juga mentre els grans treballen. Un noi que va cada dia a la feina pel mateix camí. Dos germans que acudeixen a un dinar familiar. Un home que escriu una carta als fills. 

Hom pot maleir algú desitjant-li que visqui temps interessants. Hom ha dit, també, que no hi ha hagut felicitat com la d’abans de la Revolució. Els temps feliços són, doncs, temps avorrits, poc èpics. Escassament dignes de ser contats. Però ¿de què està feta aquesta felicitat? ¿Què passa quan no passa res? ¿Què és el que es cova, com una llavor sota terra, dins la dolçor de viure? 


Joan Todó (La Sénia, 1977) es escritor. Ha publicado poesía, recogida en La vista als dits (2021, Premi de la Crítica de poesía 2022), dos libros de cuentos, A butxacades (2011) y Lladres (2016), un perfil biográfico del padre Gregori Estrada, Respirar el segle (2017), y dos novelas, L’horitzó primer (2013) y La verda és porta (2021, premi NoLlegiu de no ficción y Premi Finestres de Narrativa), además de un relato largo, El final del món, incluido en La recerca del flamenc (2015), y una Guia sentimental del Delta de l’Ebre (2018). También ha traducido, entre otras cosas, Els homes de la terra i el mar, de Sebastià Juan Arbó (2015) y un libro de poemas de Mark Strand, Rufaga d’un (2016), además de versionar Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa de Cristòfor Despuig (2015). Como crítico literario, ha colaborado en revistas como Caràcters, Revista de Letras, Tropelías, L’Aiguadolç, Veus Baixes, La Lectora o L’Avenç, donde tiene una sección fija, Llegir escrivint, además de incluir prólogos y epílogos en libros ajenos.

Manel Ollé (Barcelona, 1962) es profesor en el departamento de Humanidades de la UPF y de escritura literaria en la Escola Bloom. Ha publicado los libros de poesía De bandera Liberiana (1994), Mirall negre (2002) y Bratislava o Bucarest (2014), así como la antología Combats singulars: antologia del conte català contemporani (2007). Escribe crítica literaria en diferentes medios como L’Avenç o La Lectora. Ha traducido del francés L’obra mestra desconeguda de Honoré de Balzac (1997), y del chino El sentit de la literatura de Gao Xingjian (2004), Contes estranys del pavelló dels lleures de Pu Songling (2001) y Pedra i pinzell: Antologia de la poesia clàssica xinesa (2012). También ha publicado ensayos como La empresa de China: de la Armada Invencible al Galeón de Manila (2003) o Made in China (2006).


Horario: 12:30h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09