X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Compartir
Guardar en favorits
25 MAR
Amanda Mikhalopulu i Antonio J. Rodríguez

La mujer de Dios (Consonni/Raig Verd) és una novel·la sobre una noia que renuncia a la vida terrenal perquè entén que Déu l’està salvant. El Dios celoso (Debate) és un assaig sobre amor, creença i capitalisme. Posem en diàleg els seus respectius autors.


La mujer de Dios és un llibre brillant, divertit i inquietant. A mig camí entre la comèdia romàntica i el tractat filosòfic. La història és una al·legoria, una reflexió sobre qüestions de poder, dominació, veritat i creença; i, sobretot, sobre el poder de la literatura per crear un espai lúdic d’imaginació i de llibertat en el qual no hi tenen cabuda les respostes simples. Qui pot explicar la història i per què? I què devem a l’Altre en la construcció de la nostra pròpia narració?

El Dios celoso, per altra banda, és un assaig que planteja una anàlisi literària de la monogàmia; aborda una aproximació filosòfica al devenir de la fe, i desplega una lúcida lectura de com els monstres del capitalisme contemporani estan amarats de la fantasia de convertir-se en genis rars, solitaris, únics. Antonio J. Rodríguez planteja un recorregut per diverses mitologies occidentals que retraten el desig de l’ésser humà de transcendir els seus propis límits. Finalment, el geni creatiu, l’amor romàntic o el monopoli capitalista apareixen aquí entrellaçats com diferents figures d’una mateixa tradició, que té el seu origen en l’imaginari religiós: «Tot l’amor per a un únic ésser».


Amanda Mijalopulu és autora de vuit novel·les, tres col·leccions de contes, una obra de teatre i una novel·la curta. Ha estat editora col·laboradora a Kathimerini, a Grècia, i Tagesspiegel, a Berlín. Les seves històries han aparegut a Harvard Review, Guernica, PEN magazine, World Literature Today, Words Without Borders, Asymptote, The Guardian i Brooklyn Rail, entre d’altres. Ha guanyat el premi Réfmata, el premi Diavazo, el premi de l’Acadèmia d’Atenes i el Premi LiberisLiber de les Editorials Independents Catalanes amb M’agradaria (Raig Verd). Els seus contes i assajos han estat traduïts a vint idiomes.

Antonio J. Rodríguez (1987) és escriptor. Els seus últims llibres són la novel·la Candidato (Random House, 2018) i l’assaig La nueva masculinidad de siempre (Anagrama, 2020). Durant més de cinc anys va exercir com a editor en cap de PlayGround i també va ser coeditor del segell literari Caballo de Troya. Ha treballat com a periodista, director creatiu i consultor de comunicació. Actualment és soci fundador i director editorial de rrefugio., despatx de creativitat dedicat a les indústries culturals.

*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.

**Acte amb traducció simultània del grec.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09