X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Compartir
Guardar en favorits
23 MAI
Pol Esteve Castelló

amb María García Ruiz

Arquitecturas peligrosas (Puente Editores) és una investigació sobre categories culturals com la sexualitat, la comoditat, el gènere, el plaer o la salut a partir d’una sèrie d’arquitectures anònimes i col·lectives que acullen pràctiques socials fora de la norma.


A Arquitecturas peligrosas, una recopilació de cinc textos curts i una entrevista, s’ofereix una aproximació a pràctiques espacials que s’han resistit a formar part de la historiografia de l’arquitectura, per tal de revelar les relacions entre els espais, les tecnologies, els cossos i les subjectivitats que modelen les nostres societats més enllà dels entramats de desig i poder hegemònics.


Pol Esteve Castelló és doctor arquitecte, investigador i professor. La seva pràctica es troba a la intersecció entre l’espai, la tecnologia, els cossos i la subjectivitat, amb un interès especial per les arquitectures anònimes i el pensament i la pràctica queer. El seu treball adopta diversos formats, des del text fins a la instal·lació, i ha estat presentat i publicat internacionalment en el context de l’arquitectura i de l’art. És autor de diversos articles sobre arquitectura en el seu encreuament amb la sexualitat, el gènere, el plaer, la percepció i la governabilitat. És cofundador de l’estudi d’arquitectura GOIG. Actualment és docent a l’Architectural Association de Londres i a l’ETH de Zuric.

María García Ruiz és artista i investigadora amb formació en arquitectura, interessada en com es generen les disposicions espacials i els seus imaginaris. El seu treball se centra en tres línies d’investigació: el paisatge i la relació entre la mirada, l’espai i la tecnologia; l’arquitectura dels cossos en moviment; i les territorialitats del flamenc. Actualment realitza un doctorat en Filosofia a la UAB, formant part del GEARAD. Ha participat en el comissariat d’exposicions com Actually, the Dead Are Not Dead (2019-2020) i Máquinas de vivir (2017-2018). Ha rebut la Beca MULTIVERSO en videoart (2017), el Premi Miquel Casablancas (2016) i beques de Recerca i Creació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (2016-2018).


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09