con Pol Guasch, Ada Klein Fortuny y Marina Porras
Katherine Mansfield (1888-1923) va establir-se a Londres amb dinou anys. Fugia de Nova Zelanda i buscava un lloc on ser lliure. Va portar una intensa vida social i bohèmia, amb nombrosos viatges i un gran desordre sentimental i vital. El 1917 li van diagnosticar tuberculosi, i va voltar per Europa a la recerca d’un clima saludable. Va publicar tres reculls de contes, En una pensió alemanya (1911), Felicitat i altres contes (1920) i La festa al jardí i altres contes (1922). Els seus dietaris han estat publicats, sencers als Diaris (L’Avenç, 2018) i una selecció, juntament amb cartes, a La vida de la vida (Angle Editorial, 2022), amb traducció de Marta Pera i introducció de Marina Porras.
Reunim tres grans lectors de Mansfield per parlar d’ella, llegir-la i celebrar-la: Pol Guasch, Ada Klein Fortuny i Marina Porras.
Pol Guasch (Tarragona, 1997) és màster en Literatura, Teoria i Cultura Contemporànies (King's College London) i investigador doctorand sobre amor i poètica a la Universitat de Barcelona. Ha cursat el Programa d'Estudis Independents del MACBA, ha estat professor de literatura i crítica de la cultura a la UB i, actualment, forma part de la productora cultural La Sullivan. És autor dels llibres de poesia Tanta gana (Premi Francesc Garriga 2018) i La part del foc (Premi López-Picó 2020). Napalm al cor (Premi Llibres Anagrama 2021), la seva primera novel·la, s'ha traduït a diverses llengües, com el castellà, l'anglès, el francès, l'italià o l'alemany.
Ada Klein Fortuny és un pseudònim, un nom de ploma. Nascuda al 1975, és metge i treballa fent recerca en malalties infeccioses. La plaga blanca (L’Altra Editorial), un text originalíssim sobre escriptors i tuberculosi que incloïa Katherine Mansfield, entre d’altres, va ser el seu debut literari.
Marina Porras (Rubí, 1991) és crítica literària. Ha col·laborat en mitjans com ElNacional.cat, Ara Llegim, La República, Serra d’Or, CTXT, El Matí Digital, The Objective, Llavor Cultural i d’altres. Treballa en una llibreria i és investigadora en formació del grup de recerca «Literatura Comparada en l’Espai Europeu» del Departament de Teoria de la Literatura de la Universitat de Barcelona. Ha publicat L'enveja (Fragmenta, 2019), dins la sèrie «Pecats capitals» i l’antologia de textos de Gabriel Ferrater Donar nous als nens (Comanegra, 2022).
*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.