X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
16 JUN
Andrea Soto Calderón i Ingrid Guardiola

amb Raquel Pena

De què és capaç la imaginació? En un moment històric en el qual no se’n para d’anunciar la fi, convençuts com estem de no trobar alternatives a les nostres formes d’organització i producció de la vida, l’aposta que fa la filòsofa Andrea Soto Calderón és la d’aixecar la categoria crítica d’“imaginació material” com a temptativa metodològica per mirar de potenciar altres possibilitats d’organitzar la topada entre allò real i allò possible, prenent com a base la capacitat performativa de les imatges. L’acompanyarà l’experta en imatges, assagista i investigadora cultural Ingrid Guardiola, en un diàleg que estarà moderat per la poeta i filòsofa Raquel Pena.


Andrea Soto Calderón, doctora en Filosofia, professora d'Estètica i Teoria de l'Art. Ha desenvolupat les seves investigacions a Valparaíso, Barcelona, Lisboa i París. A més de la seva activitat docent, realitza un projecte d'investigació artística en relació als funcionaments de les imatges a La Virreina Centre de la Imatge, a Barcelona. Ha escrit diversos articles acadèmics, capítols de llibres i textos per a catàlegs d'artistes. Entre les seves publicacions destaca el seu llibre Le travail des images juntament amb Jacques Rancière (2019), La performatividad de las imágenes (2020), Imaginación material (2022) i Imágenes que resisten. La genealogía como método crítico (2023). 

Ingrid Guardiola (Girona, 1980) és doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, professora de la Universitat de Girona, assagista, realitzadora audiovisual i investigadora cultural. Des del maig de 2021, és la directora del Bòlit - Centre d'Art Contemporani de Girona. El seu treball indaga en les relacions socioculturals que s’estableixen entre la cultura, la tecnologia i la societat, incidint en qüestions com la desigualtat o el gènere. L’any 2017 va estrenar el seu primer llargmetratge documental, Casa de ningú (Boogaloo Films, Open Society Foundations, CCCB).Ha publicat els assajos L’ull i la navalla: un assaig sobre el món com a interfície (Premi Crítica Serra d’Or d’assaig); i Fils, un assaig sobre el confinament, la vigilància i l’anormalitat (Arcàdia, 2020), coescrit amb Marta Segarra. 

Raquel Pena (Barcelona, 1985). Formada en Filosofia, participa en el volum conjunt El cuerpo eléctrico. Ruidos, espasmos y vibraciones en el capitalismo contemporáneo, editat a Caja Negra. Coordina el Cafè Filosòfic Pensa, amb Sara Alier i Àngel Tamayo, amb qui desenvolupa un espai de diàleg entre pensament i ciutat. Ha exercit com a docent a instituts públics i ha impartit diversos seminaris de filosofia a la Fundació Universitària Martí l’Humà. Actualment col·labora amb Joana Dark, un projecte sonor que pretén reflexionar sobre les arrels rurals dels nostres costums. Va guanyar el 6è Premi Francesc Garriga de poesia amb La breu història dels Estats Units (2022), el retrat d’un imaginari exòtic que ha empeltat la nostra vivència cultural.


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09