X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
28 MAR
¿Hay futuro?

con Marta Peirano i Andreu Escrivà

Dos dels màxims experts en emergència climàtica, Marta Peirano i Andreu Escrivà, han escrit dos llibres que es titulen Contra el futuro (Debate) i Contra la sostenibilitat (Sembra Llibres/Arpa), on proven de trobar solucions per al que sembla inexorable i on apliquen les seves mirades, hipercrítiques però també optimistes, sobre el que ens espera: lluny de relats apocalíptics, Peirano i Escrivà ens expliquen que podem fer moltes coses, encara, i també deixar-ne de fer algunes altres, per mirar de revertir un futur que pinta molt negre. Ara, no serà amb la tecnologia del nostre temps, sinó mitjançant estratègies d’acció ciutadana i subterfugis allunyats dels discursos majoritaris pretesament salvadors i sostenibles. El futur no és allò que ens expliquen.   


Marta Peirano és periodista i investigadora especialitzada en la relació entre tecnologia i poder. És fundadora del diari ADN, de la revista Campobase i dels projectes Copyfight, Cryp-toparty Berlin i Hack Hackers Berlin. El 2015 es va incorporar a eldiario.es, on ha estat cap de Cultura i Tecnologia i, en els dos últims anys, adjunta a la direcció. Ha publicat El petit llibre vermell de l’activista en la xarxa (Rocaeditorial, 2015), prologat per Edward Snowden, i El enemigo conoce el sistema (Debat, 2019), un assaig sobre el capitalisme de vigilància on connecta la nostra addicció al mòbil amb la indústria d’extracció de dades i el seu paper com a eina de control i manipulació de masses. Col·labora habitualment amb El País, La Sexta i la revista de ciència Muy Interesante. Condueix una secció setmanal sobre tecnopolítica a «Las mañanas» de Radio Nacional de España i és membre del grup de treball per a la ciberdefensa del Centro Superior de Estudios de la Defensa Nacional (CESEDEN).

Andreu Escrivà (València, 1983) és llicenciat en Ciències Ambientals i Màster en Biodiversitat: Conservació i Evolució, i doctor en Biodiversitat. Desenvolupà la seua recerca científica com a investigador predoctoral al Centre d’Investigacions sobre Desertificació (CIDE) i a l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (ICBiBE). Actualment és tècnic ambiental i treballa en projectes de canvi climàtic. Ha publicat diversos articles científics en revistes especialitzades, i fou part del Comité d’Experts en Canvi Climàtic de la Comunitat Valenciana entre 2016 i 2017. Des de 2021 és membre del Grup d’Expertes i Experts d’Emergència Climàtica de Barcelona. Col·labora amb diferents mitjans de comunicació de premsa, ràdio i televisió, com la revista MètodeEl PaísClimáticaEl Temps o À Punt, entre altres. Va guanyar el XXII Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General» amb el llibre Encara no és tard: claus per a entendre i aturar el canvi climàtic (Bromera, 2017) i posteriorment publicà I ara jo què faig? Com véncer la culpa climàtica i passar a l’acció (Sembra, 2021). Es defineix a ell mateix com a pesat climàtic.


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 18:30h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09