X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
14 SEP
Violette Leduc

con Míriam Cano, Magda Mataix y Paula Carreras

El 1948, Violette Leduc va esdevenir una de les pioneres de l’autoficció amb L’afamada (LaBreu Edicions), un diari oníric d'una amant frustrada per l’impossibilitat que el seu amor sigui correspost: la narradora del llibre està obsessionada per Simone de Beauvoir.  


L’afamada ens presenta una dona perduda en el seu vagareig i quimeres. Leduc, aclaparada per la sensació de la seva grotesca lletjor, irremeiablement culpable des del principi pel fet de la seva il·legitimitat, de la seva identitat de dona inferior des del punt de vista intel·lectual i d'encant personal, se situa entre els condemnats i els posseïts que no renuncien a una passió intensa, encara que mai la puguin satisfer. L'ofec i l'erotisme marquen la seva escriptura, que està animada per una lucidesa furiosa plena de lirisme. 

Hi ha crueltat en L’afamada, i l'única crueltat que pot merèixer el nom de virtut: allò que gira una ànima contra si mateixa i l'obliga a esquinçar-se. L'estil és un joc d'atzar. La de Violette Leduc, en la seva naturalesa pressionant, penetrant, és l'hàbit natural d'una ànima rica, amb una riquesa que l'embolica i que mor en una set constant de pell i comunió. 

Parlarem del llibre amb la seva traductora Míriam Cano, la periodista Paula Carreras i la psicoanalista i estudiosa de dansa contemporània Magda Mataix


Míriam Cano és escriptora i periodista, autora dels poemaris Buntsandstein (Viena, 2013), Ancoratge (Terrícola, 2016) i Vermell de Rússia (La Breu, 2020). La seva primera obra narrativa és el recull de contes Cremen cels (La Breu, 2017) compartit amb Martí Sales i Antònia Vicens. Ha traduït al català Emily Dickinson, Albert Camus, Sandra Cisneros, John Asberry, Maggie Nelson i Leonard Cohen. Des de 2016 fins a 2018 va exercir de crítica literària al programa Els experts d'iCat i al programa L'irradiador de la mateixa emissora radiofònica. Ha guanyat el premi de poesia Martí Dot l'any 2012 amb el seu poemari Buntsandstein.  És codirectora de l'Escola Bloom de Barcelona. 

Magda Mataix és una psicòloga i psicomotricista especialitzada en psicoanàlisi lacaniana. Treballa al Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Delta, on aplica els seus coneixements en psicologia i psicoanàlisi per tractar infants. A més, Mataix participa activament en seminaris i col·loquis relacionats amb la psicoanàlisi i l'escriptura, com ara els seminaris sobre Escriptures sinthomàtiques a l'Escola Bloom. 

Paula Carreras és periodista i comunicadora cultural, interessada en l'art, la llengua, el feminisme i la cultura pop. Com a periodista, ha treballat en mitjans com Catalunya Ràdio, RAC1, el 33 o 8TV. Ha impulsat, juntament amb la Clàudia Rius, la Rita Roig i l'Ofèlia Carbonell, el pòdcast Gent de Merda, a Radio Primavera Sound. També col·labora a Nació Digital, així com altres mitjans com Núvol, RAC1 i Catalunya Ràdio.  


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 12:30h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09