amb Roser Cabré-Verdiell
Si Antoni Veciana va escriure Nicolau amb aigua de mar, a Dolça a la torre de fang (La Segona Perifèria) utilitza la sang, la pols, els fems i, és clar, el fang per fer convertir la Dolça del títol en la primera dona catalana immortal. Acompanyarà l’autor Roser Cabré-Verdiell.
Dolça a la torre de fang relata la història, profundament ficcionada, de Dolça de Provença, esposa de Ramon Berenguer III, comte de Barcelona. Ressegueix el destí de la comtessa des de que abandona el paradís terrenal de la Provença, fins la seva mort en la terra de frontera que era la Catalunya del segle XII.
Dolça és una novel·la obscura i misteriosa com els temps que relata, en què la violència fundacional d’una nació s'estén del camp de batalla a la cambra comtal. A Dolça a la torre de fang la poesia trobadoresca i l’erotisme es fusionen amb la màgia negra i el sexe ritual, la història i la llegenda es devoren mútuament i la llengua de frontera clama desitjos de venjança i llibertat.
Antoni Veciana (Reus, 1977) és filòleg, dramaturg i actor de teatre amateur. Ha escrit una obra teatral, Patró, estrenada a Reus, Barcelona i Madrid. L’any 2022 va publicar a La Segona Perifèria Nicolau, que va ser nominada al Premi Òmnium a la millor novel·la de l’any. Dolça a la Torre de Fang és la seva segona novel·la.
Roser Cabré-Verdiell (Barcelona, 1982) és autora de la novel·la AIOUA, guardonada amb el Premi Finestres de Narrativa. Els seus relats han aparegut en antologies com Autòctones, Barcelona 2059, Estats alterats de la ment o Deu relats ecofuturistes. El seu relat Sóc la llevadora, inclòs a Extraordinàries, va guanyar el Premi Ictineu l’any 2021.
*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.