amb Anna Punsoda i Paula Bonet
Ometre la veritat pot ser una manera de mentir. Partint d’aquesta premissa, i ajudant-se de la seva experiència com a advocada en violències masclistes, Carla Vall ens ofereix una mirada nova al manament No mentiràs (Fragmenta Editorial).
La jurista Carla Vall ho té clar: la violència contra les dones s’aguanta sobre el seu silenci, un silenci al qual són obligades per mantenir la pau de la comunitat. ¿A través de quins mecanismes s’ha pogut imposar, al llarg de la història, aquest silenci? Des de l’agressió sexual que va patir la pintora barroca Artemisa Gentileshi fins al cas de la violació grupal de Pamplona, No mentiràs aborda la mentida dels relats patriarcals dominants, els abusos que tothom prefereix no mirar i l’impacte públic però també íntim que pot tenir donar veu a les víctimes. El llibre forma part de la sèrie Deu Manaments, una col·lecció que vol repensar els grans temes de la contemporaneïtat seguint el fil conductor del Decàleg. Amb una mirada fonda i actual, responent a problemàtiques d’avui, lluny de qualsevol confessionalisme.
No mentiràs tindrà la seva posada de llarg en un acte amb la presència de Carla Vall, l’editora de Fragmenta Anna Punsoda i l’artista Paula Bonet.
Carla Vall i Duran (Vilanova i la Geltrú, 1989) és una advocada penalista especialitzada en drets humans i en l’abordatge i prevenció de violències masclistes. És membre de Dones Juristes i un rostre conegut gràcies a les seves intervencions en diversos mitjans de comunicació. És autora de Trenqueu en cas d’emergència: Manual per a víctimes i supervivents de violències masclistes (Univers, 2022) i A la foguera! (Ara Llibres, 2024), un assaig punyent sobre la cacera de bruixes als Països Catalans. El 2022 va guanyar el prestigiós Premi Menina en la categoria de justícia feminista.
Anna Punsoda (Barcelona, 1985) fa quinze anys que es dedica al periodisme cultural en diversos mitjans, com El País, el diari Ara, Nació Digital, Catalunya Ràdio, RAC1 o El Nacional. Entre els autors que ha traduït de l’alemany destaquen Rilke, Kafka i Panikkar. Amb la seva primera novel·la, Els llits dels altres (Amsterdam, 2018), va guanyar el premi Roc Boronat. Actualment és editora i col·laboradora de la revista Dialogal. A Fragmenta ha publicat La luxúria (2020), dins de la sèrie Pecats capitals. Punsoda també és autora d’un dels llibres de la temporada: l’assaig sobre territori i arrelament La terra dura (2023).
Paula Bonet (Vila-real, 1980), llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, va completar la seva formació a Santiago de Xile, Nova York i Urbino. La seva obra se centra en la pintura, el gravat i l’escriptura. Ha realitzat exposicions a Barcelona, Madrid, Oporto, París, Londres, Brussel·les, Urbino, Berlín, Santiago de Xile, València, Miami i Ciutat de Mèxic. És autora dels llibres Qué hacer cuando en la pantalla aparece The End, 813, La Sed, Roedores: Cuerpo de embarazada sin embrión i L’anguila. L’octubre de 2018 va rebre la Medalla al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana.
*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.