amb Antonio Lozano
En una habitació desconeguda (Les Hores/Libros del Asteroide) de Damon Galgut és una novel·la sobre l’enyorança, el desig frustrat, la ràbia i la compassió, però sobretot és una història sobre un home cercant l’amor i el sentit de l’existència.
Finalista del premi Man Booker i del premi Ondaatje de la Royal Society of Literature, En una habitació desconeguda ens presenta un jove solitari fa tres viatges per Grècia, l’Índia i l’Àfrica. Viatja lleuger, de manera senzilla i sense un recorregut prèviament traçat. Per a aquells que es troba i coneix pel camí —un jove desconegut guapo i enigmàtic, un grup de motxillers despreocupats i una dona en crisi existencial—, ell serà el seguidor, l’enamorat i el guardià. Sense esperar-ho, cada itinerari, mancat d’una motivació o una destinació clara, acabarà sorprenent-lo amb nous companys de ruta, girs i aprenentatges imprevistos. Junts, aquests tres periples canviaran la vida del protagonista i l’ajudaran a endinsar-se en el significat de la vida.
Damon Galgut (Pretoria, 1963) és un dramaturg i novel·lista que viu a Ciutat del Cap. Va estudiar teatre a la Universitat de Ciutat del Cap. Va escriure la seva primera novel·la, A Sinless Season (1984), quan tenia disset anys. Des d’aleshores ha escrit nou novel·les. L’obra The Good Doctor (2003), ambientada a la Sud-àfrica posterior a l’apartheid, va guanyar el 2003 el Commonwealth Writers Prize (Africa Region, Best Book) i va ser finalista del Booker Prize for Fiction 2003 i de l’International Dublin Literary Award 2005. Les seves darreres novel·les són En una habitació estranya (2010; Les Hores, 2024), nominada al Booker Prize for Fiction 2010; Arctic Summer (2014), un relat de ficció de les relacions d’E. M. Forster a Alexandria i l’Índia en temps de guerra, i La promesa (2021; Les Hores/Libros del Asteroide, 2022), que va guanyar el Booker Prize 2021 i el Premi Llibreter 2023. L’autor ha estat reconegut per la seva prosa poderosa i per la veritat emocional de la seva prosa
Antonio Lozano (Barcelona, 1974) es licenciado en Ciencias de la Comunicación por la Universitat Autònoma de Barcelona y cursó un doctorado en Humanidades por la Universitat Pompeu Fabra. Tras realizar una beca en la revista Quimera entre 1995 y 1997, ejerció de responsable de secciones de la revista Qué Leer entre 1997 y 2008, medio para el que siguió escribiendo hasta 2014. Lozano colabora en Librújula, el suplemento Cultura/s y el Magazine del diario La Vanguardia, y el suplemento Quadern del diario El País. Fue coautor del libro Seix Barral: Nuestra historia (1911-2011) y de la trilogía juvenil Terror en la red. También es autor del ensayo Lo leo muy negro: Travesías por crímenes reales e imaginarios (Destino) y de siete libros infantiles. Ha ejercido de traductor y en la actualidad coordina el club de lectura del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) y el de la Biblioteca Agustí Centelles de la misma ciudad. Desde mayo de 2018 dirige la colección Serie Negra del sello RBA y en 2021 comisarió el festival La Noche Más Negra.
*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.
**Acte amb traducció simultània de l'anglès al català.