TROBADA
Amb Jordi Mir, Gala Pin i João França.
El que fa 10 anys s’anomenà 15M sempre ha tingut problemes per ser explicat o analitzat. Convé analitzar les causes de les dificultats i del desinterès que acompanyen aquell fet avui, perquè és difícil trobar alguna cosa que hagi impactat i canviat més la nostra societat en la darrera dècada. Es pot pensar com una onada de reivindicacions democratitzadores que han travessat els últims anys, que han tingut impactes i resultats concrets, però que també caldrà veure com evolucionen. Ha estat una onada que n’ha alimentat d’altres: feminisme, ecologisme, independentisme, etc., i que forma part de les onades de mobilització social.
Jordi Mir Garcia
Doctor en Humanitat i professor del Departament d’humanitats de la Universitat Pompeu Fabra i del Departament de ciència política i de dret públic de la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seves investigacions es centren sobretot a la història de les idees, la filosofia moral i política, i l’actuació i el pensament dels moviments socials. És membre del Centre d’Estudis sobre Moviments Socials (UPF) i de l’Observatori del Sistema Universitari. Ha publicat Movimientos sociales construyendo la democracia. 5 años de 15M (El Viejo Topo, 2015) i ha format part de diverses obres col·lectives.
Gala Pin
Activista social i veïnal. És coautora de diversos llibres i articles sobre temàtiques de ciutat. Veïna de Barcelona des del 2003, s’ha involucrat en la defensa del dret a l'habitatge i a la ciutat i en el moviment veïnal de la Barceloneta, on ha participat de la recuperació de la memòria cooperativa, la defensa d’un port ciutadà i el moviment contra el turisme depredador. Des de 2009 està vinculada al treball per la defensa dels drets i les llibertats a la Xarxa, i la implementació de pràctiques de tecnopolítica i democràcia en línia. L’any 2012 va entrar a la PAH.
João França
Periodista. Graduat en humanitat a la Universitat Pompeu Fabra. Coordinador de la redacció Fundació Periodisme Plural dins el 2017. Interessat pels moviments socials, l’actualitat, l’habitatge, el dret a la ciutat, les qüestions de gènere i LGTBI i migracions. Autor dels llibres Habitar la trinchera. Historias del movimiento por el derecho a la vivienda en Barcelona (Octaedro, 2018), Retratos de la Barcelona comunitaria (Ayuntamiento de Barcelona, 2019) i del documental El Hilo Rosa. Memoria de los movimientos LGTBI (2018).
Amb la col.laboració de: