amb Albano Dante Fachín i Anna Punsoda
La nova novel·la de Pere Antoni Pons es titula Contra el món (Empúries, 2023) i està escrita amb la impetuositat que promet el títol. Un cataclisme inconcebible fa desaparèixer la serra de Tramuntana de Mallorca. Però el món continua endavant i, malgrat tot, també ho fa la major part de la població de l'illa, que afronta una reconstrucció tan salvatge com quimèrica. Més enllà de si això significarà una desfeta irreversible de Mallorca, tres amics —un pintor, un ex-directiu del sector hoteler i un activista ecologista— veuran com la catàstrofe també porta al límit les seves vides i contradiccions. Al·legòrica i realista, tràgica i sarcàstica, íntima i universal, Contra el món és la novel·la més lúcidament ambiciosa de Pere Antoni Pons: una història de vides trasbalsades que bull de vitalitat i que és, alhora, un retrat poderós del nostre temps.
Pere Antoni Pons (Campanet, Mallorca, 1980). Periodista i escriptor. Ha publicat, entre d’altres, els reculls de poemes El fibló i la festa (2003), Fervor tan fosc (2006), Aquí, on passa tot (2017), Canvi de guàrdia (2019) i Dilema d'energies (2022); els llibres entrevista La vida, el temps, el món: sis dies de conversa amb Joan Francesc Mira (2009), Damià Ferrà-Ponç. Cap al futur per la ruta de les arrels (2012), Guillem Frontera. Paisatge canviant amb figura inquieta i Conversaciones con Jean Marie del Moral (2018); les novel·les La felicitat dels dies tristos (2010), Tots els dimonis són aquí (2011) i Si t’hi atreveixes (2014), totes tres a Empúries, i el llibre de perfils Un arxipèlag radiant (2019). Col·labora regularment a la premsa fent entrevistes, articles d’opinió, crítica literària i d’art, i reportatges i cròniques de temàtica cultural i sociopolítica.
Anna Punsoda (Concabella, 1985)Llicenciada en periodisme (URL) i en filosofia (UB). Va cursar el màster de «Filosofia i Estudis clàssics» a la UB, on va presentar la seva tesina El pensament social i polític de Joan Maragall -becada per la Fundació Joan Maragall. Actualment és professora i traductora de l'alemany i col·labora en diversos mitjans de comunicació. Ha publicat la novel·la Els llits dels altres (Amsterdam, 2018), guardonada amb el premi Roc Boronat, i l'assaig La luxúria (Fragmenta, 2020), dins la sèrie «Pecats capitals».
Albano-Dante Fachín (Bahía Blanca, 1976). Activista i polític català, va ser diputat al Parlament de Catalunya per la coalició Catalunya Sí que es Pot entre el 2015 i el 2017. Des de 2004, quan va fundar la revista Cafè amb llet, s’havia especialitzat en l’activisme a favor de la sanitat pública, juntament amb Marta Sibina, amb qui posteriorment, el 2019, va fundar la plataforma Octuvre, amb l’objectiu de fer front al monopoli informatiu.
*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.