X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
11 FEB
Teoria King Kong

amb Virginie Despentes, Maria Pau Pigem, Isis Martín i Marina Espasa

La Virgueria i Cassandra Projectes Artístics han fet de Teoria King Kong (L’Altra Editorial) un text escènic que captura l’univers d’aquest assaig explosiu, del procés creatiu del qual en parlarem amb l’autora del llibre, la directora de l’adaptació i l’actriu protagonista.  


«Escric», fa Virginie Despentes a Teoria King Kong, «en nom de les lletges, per a les lletges, les velles, les camioneres, les frígides, les mal follades, les infollables, les histèriques, les tarades, per a totes les excloses del gran mercat de les ties bones. I començo per aquí perquè quedi clar: no em disculpo per res, no he vingut a queixar-me». A partir de les seves pròpies vivències, Despentes elabora un manifest feminista combatiu i demolidor, un text desacomplexat i contundent que ataca sense pèls a la llengua el discurs benpensant sobre l’experiència femenina, el matrimoni, la maternitat i altres temes tan polèmics com la violació, la prostitució i la pornografia. Una injecció d’adrenalina. 

Modera la conversa Marina Espasa, programadora a Llibreria Finestres i traductora al català de Teoria King Kong


Virginie Despentes és novel·lista i directora de cinema. Als disset anys va deixar els estudis i se’n va anar a viure a Lió, on va treballar en una botiga de discos, va col·laborar en diverses revistes musicals, va cantar en un grup de rap i es va prostituir. La popularitat li va arribar l’any 1993 amb la seva primera novel·la, Baise-moi, de la qual ella mateixa va fer una pel·lícula, i des d’aleshores ha publicat diversos llibres: Les jolies choses (1998), Teen Spirit (2002), Bye Bye Blondie (2004, que ella mateixa va adaptar al cinema), Apocalypse bébé (2010, Premi Renaudot) i la trilogia Vernon Subutex, que l’ha consolidat com una veu imprescindible de la literatura francesa contemporània. L’any 2006 va publicar a França l’assaig feminista Teoria King Kong, un text combatiu i demolidor, que ara publiquem per primera vegada en català. És jurat del Premi Fémina des del 2015. 

Isis Martín és fundadora i codirectora de la companyia La Virgueria, ha participat en tots els projectes que s’hi han desenvolupat, combinant la dramatúrgia, la direcció escènica i la interpretació. Va estrenar la versió escènica de Teoria King Kong, basada en el llibre de Virginie Despentes, estrenada l’abril de 2024 i amb temporada a Barcelona el 2025. La punta de l’iceberg, el seu penúltim espectacle produït per La Virgueria, escrit i dirigit per ella mateixa a partir de les experiències de testimonis anònims sobre la sexualitat, es va veure fa dues temporades a Barcelona i encara fa gira per Catalunya, i ha suposat una petita revolució per als i les espectadores de l'obra, obrint el diàleg al voltant de la nostra vida eròtica i engrescant a connectar des del plaer i el desig amb una mateixa i amb el món. 

Formada a l’Institut del Teatre i pupil·la de Dominique de Fazio, Maria Pau Pigem actualment és professora a l’ESCAC. Ha participat en pel·lícules com The Birthday Party, protagonitzada per Willem Dafoe, o El secreto del corazón, de la qual n’és la protagonista. Pigem ha participat també en moltes sèries de televisió. És coneguda per ser la Sònia a La Riera (TV3) o la Tilda de Com si fos ahir (TV3). En l'àmbit internacional ha participat en sèries de renom com Mrs. Davis de Damon Lindelof (HBO). 

Marina Espasa ha publicat dues novel·les, La dona que es va perdre (2012) i El dia del cérvol (2016), però abans havia estat moltes altres coses: filòloga romànica, agent d’artistes de carrer, guionista de televisió i d’exposicions, reportera, recomanadora i presentadora de programes de llibres a la televisió i a la ràdio, traductora, columnista i professora d’escriptura. Des de 2009, escriu crítica literària al diari Ara i ha traduït al català obres de Maggie Nelson, Virginie Despentes, H. D. Thoreau, Judith Butler o Rebecca Solnit. Va ser especialment feliç treballant als programes de llibres de televisió Saló de lectura (BTV, 2002-2006) i L’hora del lector (Canal 33, 2007-2011). Entre 2016 i 2019, ha estat comissària del programa «Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO» de l'Ajuntament de Barcelona. 


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09