Amb Jorquera i Maria Canudas
Wuhan before Wuhan (La Fábrica, 2021) recull el procés de transformació, tant personal com fotogràfic, del fotògraf espanyol Jorquera, que va arribar a la ciutat xinesa el 2007, quan encara era una ciutat desconeguda per Occident. Jorquera havia triat una ciutat de l’interior del país, lluny de les grans urbs com Pequín o Xangai, per instal·lar-s’hi i generar vincles, posar el focus en un espai més abarcable i cenyir-se a un context. Però la falta de referents i la incomunicació el van portar a l’aïllament, i aquest, a la desorientació. Així va sorgir un viatge més introspectiu, cap endins, en el qual Wuhan representa una cosa molt bàsica i universal: la búsqueda d’identitat.
Nascut a Pontevedra el 1972, Jorquera és un dels grans noms de la jove fotografia contemporània española. Membre fundador del col·lectiu Nophoto, i editor de diverses publicacions, la seva trajectòria professional gira al voltant de la Xina des de l’any 2002.
Mery Canudas és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona i postgrau en Gestió de les Arts Visuals en Birbeck College (University of London). La seva carrera professional com a gestora cultural s’inicia en el camp de les arts visuals i la fotografia, col·laborant amb els col·lectius fotogràfics Pandora i Nophoto. Moment en que coneix en Jorquera i inicia la seva col·laboració al voltant del projecte que s’acabaria materialitzant en el llibre Wuhan antes de Wuhan
Entre 2008 i 2015, va ser coordinadora d’exposicions d’art i fotografia a la Fundació “la Caixa”, sent la responsable del programa FotoPress. A partir de 2016 decideix centrar-se en la mediació i generació de programes públics culturals, i entra com a responsable al departament d’Activitats Culturals a Fundació La Caixa, on actualment coordina les línies de programació en coneixement, reflexió i creació contemporània.